Kilowat: Înscrierea la Casa Verde 2024, o adevărată olimpiadă de IT

Sesiunea „Casa Verde” din 2024 este cea mai riscantă de până acum, înscrierea în program fiind transformată de autorități într-o adevărată „olimpiadă” de IT, o competiție intensă în care „tot mai multe persoane și firme recurg la tactici neortodoxe, cum ar fi folosirea de softuri specializate, pentru a obține finanțare pentru sisteme fotovoltaice”, avertizează Kilowat, una dintre principalele firme de sisteme fotovoltaice din România. 
 

Situația devine alarmantă, întrucât datele personale a zeci de mii de români ajung pe mâna unor speculanți, care promit înscrierea rapidă în program și obținerea finanțării de 30.000 de lei, pentru panouri solare și baterii.

Din păcate, procesul de depunere a proiectelor a devenit o adevărată «olimpiadă» în domeniul IT, cu multe firme și persoane fizice care promit soluții rapide celor care doresc să scape de povara facturilor. Aceștia oferă acces la diverse softuri care permit depunerea proiectelor într-un timp extrem de scurt, uneori în doar 10-15 secunde. Înscrierea în Casa Verde nu ar trebui să fie o cursă contracronometru unde riscurile pentru siguranța datelor personale sunt ignorate. În această luptă pentru finanțare, mulți români sunt dispuși să plătească chiar și până la 5.000 de lei pentru a accesa diverse softuri sau servicii care le promit depunerea proiectelor în cel mai scurt timp posibil. Aceste practici, însă, ridică probleme morale și chiar legale, deoarece au dus la blocarea serverelor AFM, lăsând mulți oameni de bună credință fără acces la finanțare. Mai grav, datele personale ale zecilor de mii de români au ajuns să circule liber pe internet, un fapt interzis de legislație. Facem un apel către AFM și către cetățenii care au considerat să apeleze la astfel de persoane: fiți foarte atenți cui încredințați documentele personale. Riscurile sunt enorme”, explică Albert Soare, fondator Kilowat.

Totodată, Kilowat le recomandă beneficiarilor „Casa Verde” să lucreze numai cu instalatori autorizați ANRE, pentru a evita defectarea sistemului fotovoltaic. O investiție într-un sistem fotovoltaic este o decizie pe termen lung, de aceea este crucial ca românii să se asigure că lucrează cu un furnizor responsabil, care respectă toate normele de siguranță și eficiență. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.