Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a întâlnit, marți, cu reprezentanții conducerii CN Administrației Porturilor Maritime Constanța SA.
În cadrul întâlnirii, ministrul a fost informat despre situația economică a APMC și s-a discutat despre stadiul proiectelor existente, dar și despre strategia portuară pentru perioada următoare.
Răzvan Cuc a cerut termene clare pentru toate proiectele menționate, cât și o analiză detaliată care să vizeze demararea de noi investiții.
Ministrul Cuc și-a continuat vizita de lucru la Aeroportul Internațional “Mihail Kogălniceanu’, unde a avut o întrevedere cu reprezentanții conducerii pentru a discuta aspecte care țin de îmbunătățirea condițiilor de operare pe aeroport și creșterea nivelului de siguranță.
Cele două vizite survin la o zi după întâlnirea, la Ministerul Transporturilor, dintre Răzvan Cuc, reprezentanți ai conducerii CFR Marfă SA și liderii organizațiilor sindicale, pentru a analiza situația societății.
Au fost discutate subiecte precum bugetul societății, măsurile necesare pentru rentabilizarea activității inclusiv prin promovarea unui mecanism de compensare a datoriilor, dar și stadiul discuțiilor referitoare la încheierea noilor contracte colective de muncă.
Toto ieri, ministrul s-a întâlnit cu reprezentanții conducerii TAROM, “în scopul identificării de soluții rapide, în special pentru deblocarea situației la nivelul departamentului comercial al companiei”, potrivit unui comunicat al ministerului.
Subiectele abordate au vizat prioritățile companiei și necesitatea găsirii unor soluții pentru achiziționarea cât mai rapidă a celor două aeronave care să înlocuiască Airbusurile A310, retrase din flotă anul trecut.
Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a cerut, totodată, o analiză clară pentru achiziționarea altor două aeronave de lung curier până la sfârșitul acestui an.
Vineri, ministrul Cuc, alături de secretarul de stat Dragoș Titea și de reprezentanți ai companiilor feroviare, s-au întâlnit și cu liderii organizațiilor sindicale din domeniu.
Subiectele abordate au vizat bugetele companiilor din calea ferată, proiectul de Lege privind Statutul personalului feroviar, soluții pentru îmbunătățirea infrastructurii feroviare, situația investițiilor în infrastructură și material rulant, precum și aspecte ce țin de încheierea noilor contracte colective de muncă.
”Știu că sunt probleme în calea ferată, dar, totodată, sunt sigur că pentru fiecare problemă există cel puțin o soluție de rezolvare. Singuri poate nu o să o găsiți. Dar prin dialog, prin respectul reciproc al opiniilor veți găsi soluții care, odată aplicate, vor dezvolta pe termen lung companiile și vor crește nivelul de trai al salariaților. În mine și colegii mei din minister veți avea întotdeauna un partener pentru promovarea ideilor găsite”, a declarat Răzvan Cuc.