KPMG România și Republica Moldova anunță promovarea unor profesioniști în funcțiile de partener și partener asociat.
Extinderea echipei de leadership „reflectă performanțele deosebite ale companiei și ne consolidează capacitatea de a oferi clienților noștri servicii de valoare”, se arată în comunicatul transmis redacției.
Andreea Niculae, partener, Advisory, „aduce cu ea 23 de ani de experiență valoroasă în consultanță de afaceri și în implementarea unor soluții informatice complexe; a sprijinit transformările digitale ale clienților din diverse industrii, atât la nivel național, cât și regional; este dedicată clienților noștri în procesul de alegere și integrare a celor mai potrivite soluții tehnologice, ținând cont de nevoile lor de business, dar și de cerințele de reglementare și securitate”, precizează KPMG.
Ioana Zenaida Rizea-Popp, partener, Audit, „a demonstrat, de-a lungul carierei sale, abilități excepționale în audit și coordonarea echipelor, reușind mereu să personalizeze serviciile pentru a răspunde eficient nevoilor clienților noștri; pe lângă expertiza profesională, Ioana a jucat un rol crucial în formarea noilor generații de lideri, un aspect care reflectă perfect valorile KPMG”.
Irina Rubeli, partener, Audit, „face din echipa de coaching intern din KPMG și are o experiență de peste 18 ani în auditul financiar, având în portofoliu clienți importanți din domeniul bancar și al fondurilor de investiții; are experiență internațională în Luxemburg, unde a coordoonat activitățile de audit desfășurate în mai multe țări, pentru un mare grup imobiliar; la primele etape ale carierei sale, a facilitat traininguri tehnice și soft skills în cadrul KPMG la nivel local, regional și pentru clienți”.
Mihaela Ionescu, partener, Markets, „vine cu o experiență de peste 20 de ani, dintre care mulți în funcții de CFO în companii de top și a condus proiecte de transformare, precum optimizarea proceselor de afaceri și migrarea către centre de externalizare; în rolul său actual de head of Markets la KPMG, colaborează strâns cu echipele de leadership ale clienților noștri”.
Anamaria Ciobanu, partener asociat, Advisory, are peste 20 de ani de experiență în servicii de evaluare și 25 de ani în mediul academic, conduce o echipă multidisciplinară inclusiv de evaluare a proprietăților imobiliare, a activelor mobile, necorporale sau financiare, a afacerilor și a proiectelor de investiți, oferind și suport pentru evaluarea startup-urilor, a transferurilor intragrup, de alocare a prețului de achiziție, de realizare a testului de depreciere, precum și a testului investitorului/creditorului privat. „Modelarea financiară a afacerilor este un element central al serviciilor echipei conduse de Anamaria, oferind clienților suport în managementul operațional, în luarea deciziilor de investiții și în atragerea de capital”, precizează KPMG.
Corina Constantin, partener asociat, Advisory, s-a alăturat echipei KPMG în România și R. Moldova de peste 19 ani, inițial ca auditor financiar, apoi în cadrul departamentului de Consultanță în Afaceri. Este specializată în servicii pentru sectorul energetic, cum sunt coordonarea proceselor de fuziuni și achiziții (M&A), modelare financiară, strategie și asistență cu privire la cadrul de reglementare, studii de fezabilitate și pre-fezabilitate, planuri de afaceri, asistență pentru intrarea pe piață, analize și prognoze de evoluție a pieței și prețurilor, studii de impact, evaluarea afacerilor și consultanță în dispute. „În noul său rol, Corina va coordona echipa de consultanță pentru sectorul energetic, precum și echipa de consultanță ESG și Sustenabilitate, oferind servicii precum strategie ESG, calculul amprentei de carbon, strategii de decarbonizare, implementarea și raportarea CSRD, raportarea conform Taxonomiei UE, inițiative privind economia circulară, trasabilitatea deșeurilor și due diligence ESG”, potrivit KPMG.
Andrada Iliescu, partener asociat, Advisory, are peste 20 de ani de expertiză, majoritatea carierei sale în echipa KPMG România, „a condus programe de transformare la scară largă, aducând valoare în portofoliile clienților săi prin identificarea oportunităților de reducere a complexității afacerilor, scăderea costurilor operaționale și poziționarea strategică pentru creștere”. De asemenea, „Andrada este în fruntea inițiativelor de transformare digitală pentru clienții săi; combinând cunoștințele sale ample din industrie cu expertiza echipelor tehnice, ea se asigură că proiectele de transformare digitală sunt realizate cu precizie și eficiență, remodelând organizațiile pentru a se alinia cu obiectivele lor strategice prin îmbunătățirea modelelor de afaceri și a structurilor organizaționale”.
Alexandru Chirigiu, partener asociat, Tax, are peste 18 ani de experiență, devenind liderul serviciilor de contabilitate și conformitate fiscală oferite de KPMG în România. „A fost implicat în furnizarea de servicii de contabilitate și fiscalitate pentru antreprenori români și clienti internaționali din diverse industrii și are, de asemenea, o experiență solidă în audit, due diligence și supervizarea funcțiilor financiare; se dedică integrării tehnologiilor de vârf și inteligenței artificiale în domeniile contabilității și fiscalității, precum și dezvoltării și motivării echipelor, aducând astfel o contribuție semnificativă, nu doar pentru clienții noștri, ci și pentru colegii săi”.
Alexandru Comănescu, partener asociat, Tax, are 19 ani de experiență în consultanță fiscală. „Este unul dintre coordonatorii echipei de Impozite Indirecte la KPMG în România și are o expertiză vastă în numeroase domenii, inclusiv consultanță și conformitate fiscală (în special TVA), raportare electronică, taxe vamale și accize, due diligence pentru proiecte și precum și asistență în inspecții fiscale. El este membru al grupurilor de lucru fiscale care contribuie la îmbunătățirea legislației și conformării fiscale și a fost implicat în implementarea soluțiilor KPMG în România pentru SAF-T, facturare electronică și e-Transport”, potrivit KPMG.
Ionuț Măstăcăneanu, partener asociat, Tax, are peste 20 de ani de experiență în domeniul fiscal, „coordonează echipa de consultanți fiscali din cadrul KPMG în România axată pe consultanța oferită instituțiilor financiare și companiilor în gestionarea provocărilor generate de reglementările fiscale”. De asemenea, el „a coordonat proiecte complexe, incluzând reorganizări corporative, toate etapele achizițiilor (de la due diligence la structurarea și finalizarea tranzacțiilor), Oferte Publice Inițiale (IPO-uri), precum și tranziția la IFRS ca bază contabilă. Ionuț a dezvoltat procese și proceduri pentru a ajuta organizațiile să gestioneze noile obligații de conformitate în ceea ce privește transparența fiscală”. A contribuit la diverse inițiative legislative, prin implicarea sa activă în grupurile de lucru organizate de asociațiile de afaceri și Ministerul Finanțelor Publice.
„Aceste promovări reprezintă o recunoaștere a contribuțiilor și capacităților remarcabile ale colegilor noștri și sunt convinsă că ei vor conduce creșterea viitoare a firmei, permițându-ne să avansăm cu abordări inovatoare care aduc valoare clienților noștri într-un peisaj în continuă schimbare”, a declarat Ramona Jurubiță, country managing Partner KPMG România și Moldova.
Despre KPMG
KPMG este o organizație globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanță fiscală și în domeniul afacerilor. Își desfășoară activitatea în 143 de țări și avea la finalul anului financiar 2023 aproape 273.000 de angajați în firmele membre din întreaga lume. Fiecare firmă KPMG este din punct de vedere legal o entitate separată și distinctă. KPMG International Limited este o societate privată engleză cu răspundere limitată la garanții. KPMG International Limited și entitățile sale nu oferă servicii pentru clienți.
În România și Republica Moldova, KPMG își desfășoară activitatea în cadrul celor șase birouri din București, Cluj-Napoca, Constanta, Iași, Timișoara și Chișinău. În prezent, dispune de peste 1.000 de profesioniști, atât cetățeni români, cât și străini.