Proiectul “Ora de Educație Rutieră” continuă și în anul 2018, primul curs dedicat elevilor de gimnaziu ajungând în 25 ianuarie la elevi de la Școala “Tudor Arghezi” din București. Începând cu luna noiembrie a anului trecut, peste 4.000 de școlari au învățat să circule corect și în siguranță.
Polițiștii Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române, împreună cu partenerii de proiect din cadrul Asociației EDIT, au mers la elevii de la Școala “Tudor Arghezi” din București pentru a le împărtăși din experiența lor și a le oferi celor mici recomandări utile pentru atunci când circulă pe stradă.
Astfel, peste 120 de elevi din clasele a III-a și a IV-a au aflat sau și-au reamintit să traverseze doar pe zebră sau pe culoarea verde a semnaforului, să se asigure atunci când vor să traverseze, ori sa nu alerge pe trecerea de pietoni.
La finalul orei, cei mici au putut să vădă cum este să fii polițist rutier chiar din autospeciala de poliție pe care au avut posibilitatea să o vadă de aproape și să testeze echipamentele folosite de polițiști în misiunele pe care le desfășoară pentru salvarea de vieți și creșterea siguranței în trafic.
“Proiectul “Ora de Educație Rutieră” a început în noiembrie a anului trecut și continuă până în luna iunie a acestui an, iar până în prezent peste 4.000 de elevi din clasele a III-a și a IV-a au beneficit de interacțiunea directă cu polițiștii și partenerii de proiect, aflând astfel cum să circule în siguranță pe stradă. Un aspect important al proiectului îl constituie pregătirea cadrelor didactice, peste 140 de profesori care să le împărtășească celor mici recomandările rutiere fiind implicați în mod direct. De asemenea, 150 de studenți și voluntari au participat la activitățile desfășurate pentru copii”, precizează IGPR.
Pe lângă cursurile propriu-zise, programul proiectului a inclus și activități educaționale și artistice: training-uri pentru studenți și voluntari, workshop-uri de prim-ajutor și discuții cu polițiștii.
Obiectivul proiectului este de a educa și informa cât mai mulți elevi, viitori șoferi și participanți la trafic, de a forma cadre didactice care la rândul lor să educe generații de copii, precum și de a conștientiza cetățenii în ceea ce privește importanța educației rutiere.