OSCAR Downstream lansează o platformă de sustenabilitate

La 23 de ani de activitate, OSCAR Downstream lansează platforma de sustenabilitate „România Tot Înainte”, menită să pună în mișcare și să sprijine proiecte esențiale din educație, sănătate și mediu. 

Platforma urmează parcursul natural al strategiei de business OSCAR Downstream de a investi în sustenabilitate, pe fondul accelerării tranziției verzi și cu focus în viitorul energetic al României.

Prin „România Tot Înainte”, continuăm să facem ce știm noi mai bine: să-i alimentăm pe cei care mișcă lucrurile în direcția cea bună.

Programul se va desfășura pe termen lung, #RomaniaTotInainte fiind platforma pe baza căreia organizațiile non-guvernamentale, precum și partenerii de business ai OSCAR Downstream, sunt invitați la dialog și proiecte comune ce ajută România să se dezvolte în zonele unde este nevoie de investiții în educație, sănătate și mediu. 

 „Ne bucurăm să lansăm România Tot Înainte, o inițiativă ce reflectă valorile și angajamentul nostru față de dezvoltarea sustenabilă. Prin acest program, ne propunem să sprijinim organizațiile non-profit care muncesc zi de zi pentru a construi o țară mai bună”, spune Nicolae Bănică, CEO OSCAR Downstream

„România Tot Înainte s-a născut din recunoștința pentru comunitățile în inima cărora am crescut ca afacere. De peste 23 de ani, OSCAR Downstream este pilon al industriei de petrol și gaze, susținând afacerile din agricultură, transport, construcții și industrie. România Tot Înainte este mai mult decât o inițiativă, este o platformă care amplifică munca celor care fac bine în țara aceasta. Alimentând eforturile acestora, ne propunem să aducem un impact pozitiv în comunități, să educăm noile generații cu privire la sustenabilitate și să asigurăm accesul la servicii medicale esențiale, acolo unde este mai mare nevoie”, adaugă Luiza Dumitru, Communication & Marketing Director OSCAR Downstream.  

Decizia companiei presupune o investiție puternică pentru proiecte ce pun pe primul loc educația, sănătatea și investițiile în mediu.

Astfel, startul platformei #RomaniaTotInainte este marcat de trei parteneriate cu impact pozitiv în societate, parteneriate strategice alături de organizații non-guvernamentale, cu un portofoliu dedicat dezvoltării durabile: World Vision România, SanoVan și PlaYouth.

Aflată în top 10 plătitori de taxe din România, OSCAR Downstream își extinde misiunea de a susține economia națională, prin construcția unui viitor mai bun pentru comunitățile în mijlocul cărora își desfășoară activitatea. 

Împreună cu oamenii de bine care construiesc zi de zi o țară mai sustenabilă și mai corectă pentru toate comunitățile, ne-am asumat o nouă promisiune: să ducem România Tot Înainte!

World Vision România duce #RomaniaTotInainte 

Alături de World Vision România, OSCAR Downstream sprijină proiectul „Vreau la Facultate”, lansat în 2023 cu Universitatea Babeș-Bolyai, prin care oferă sprijin pentru educația tinerilor străluciți din mediul rural, oferind oportunități și resurse pentru 30 de tineri din comunități vulnerabile pentru accesul la educația superioară, finalizarea studiilor universitare și avansarea către cariere promițătoare. 

În același timp, un alt proiect World Vision România adresează schimbarea percepției despre agricultură în rândul tinerilor, promovând-o ca pe o carieră pentru viitor. „Mândru să fiu fermier” este un proiect susținut de platforma #RomaniaTotInainte și propune educație antreprenorială și practică în liceele agricole, agricultura fiind un sector vital al economiei locale în care OSCAR Downstream se implică de peste 23 de ani. 

SanoVan duce #RomaniaTotInainte 

Sanovan este serviciul medical mobil care face îngrijirea mai accesibilă pentru cei aflați în nevoie. Proiectul Caravana Sănătății SanoVan” schimbă perspectiva românilor asupra sănătății lor și facilitează accesul la îngrijire medicală acolo unde timpul și locul pot reprezenta obstacole în căutarea unui control medical regulat. 

Prin platforma #RomaniaTotInainte, SanoVan asigură accesul la servicii medicale esențiale în comunitățile izolate din centrul și vestul țării, facilitând diagnosticarea și prevenția pentru copiii care practică sport de performanță și pentru localnicii din județele: Arad, Timiș, Bihor, Sibiu și Alba. 
 
PLAYOUTH duce #RomaniaTotInainte 

De asemenea, angajamentul dedicat sustenabilității se reflectă și în proiectul-fenomen „Caravana Reciclării Creative”, dezvoltat împreună cu Asociația PlaYouth. Acesta încurajează reciclarea creativă a deșeurilor (upcycling) și conștientizarea efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător.  

După primele două ediții, Caravana Reciclării Creative a conturat hub-uri de creativitate și sustenabilitate în 12 județe din țară, ajungând la peste 135.000 de beneficiari indirecți, care au început să transforme treptat comunitățile locale. 

Campania a fost premiată la Gala Dezvoltăm România Sustenabil, la BIZ Sustainability Awards Gala și la Romanian CSR Awards Gala pentru impactul semnificativ adus în comunitate.  

„Prin România Tot Înainte, continuăm să facem ceea ce știm noi mai bine: să-i alimentăm pe cei care mișcă lucrurile în direcția cea bună. Credem în puterea colaborării și în impactul pozitiv pe care îl putem avea împreună. Ne dorim să susținem cât mai multe comunități din întreaga țară, iar lista de parteneri este deschisă”, adaugă Nicolae Bănică.  

Portalul dedicat, http://www.romaniatotinainte.ro, vine în completarea platformei și va reflecta proiectele și eforturile constante prin care OSCAR Downstream alimentează binele în societate. #RomaniaTotInainte vine astfel cu propria identitate de brand, aliniată valorilor OSCAR, precum și cu o campanie de comunicare dedicată. 

Prin logoul de campanie, video-ul manifest și angajamentul asumat de companie pentru susținerea celor trei piloni, OSCAR Downstream face un pas în plus într-o etapă de maturizare a businessului în sfera sustenabilității. Promisiunea platformei, „Alimentăm binele”, se aliniază filosofiei companiei prin care duce România tot înainte: de peste 23 de ani, furnizor de încredere al principalelor ramuri care susțin economia românească: agricultură, transport, construcții și industrie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.