PFG, de 25 de ani în România

Porsche Finance Group (PFG), furnizor de soluții de finanțare și asigurare auto, aniversează anul acesta 25 de ani de activitate pe piața din România.

Helian Redai

Compania a avut o contribuție semnificativă la dezvoltarea pieței locale prin inovații ca leasingul financiar cu valoare reziduală reală, leasingul operațional pentru persoane fizice, soluțiile de corporate car sharing sau abonamentul auto. Următoarea etapă în dezvoltarea acestei piețe va fi marcată de digitalizarea și automatizarea proceselor. 

PFG furnizează încă din 1999 soluții de finanțare și asigurare pentru domeniul auto. Începând cu anul 2006, oferta a fost completată de serviciile de management de flote. 

Ultimii ani au fost caracterizați prin investiții susținute în digitalizarea și automatizarea proceselor de analiză a dosarelor. Astfel, compania a raportat o evoluție accelerată a vânzărilor realizate integral online, acestea reprezentând astăzi 4% din totalul de contracte noi în retail. 

„De 25 de ani contribuim la transformarea modului în care clienții și companiile achiziționează și utilizează mașinile. Am început prin a oferi servicii clasice de finanțare și asigurare auto, iar ulterior am completat accesul la mobilitate prin leasing operațional. Astăzi am ajuns în punctul în care clienții pot achiziționa și finanța o mașină direct de pe telefonul mobil”, a declarat Helian Redai, CEO Porsche Finance Group România.

Evoluția vânzărilor integral online a fost susținută de investițiile companiei în soluții de digitalizare și automatizare, care au dus la o reducere semnificativă a timpilor de procesare a documentelor. Soluțiile de vânzare online sunt atrăgătoare pentru clienții din România, reflectând o schimbare a comportamentului de cumpărare. 

95% dintre clienții care au achiziționat autoturisme de pe platforma PFG online, în 2023, au ales să beneficieze de produsele de finanțare și asigurare ale companiei.

Interesul pentru soluții digitale a fost completat de cel pentru noile servicii de mobilitate (New Mobility) precum car sharing, corporate rent și abonamentul auto. În acest context, PFG dispune de o flotă de peste 500 de mașini, mărci ale concernului Volkswagen, prin care răspunde nevoilor de mobilitate pe termen scurt și mediu ale clienților săi.

Per total, la finalul anului 2023, PFG a înregistrat o creștere de 28% a cererii de servicii de finanțare, cele mai accesate dintre acestea fiind creditul auto și leasingul financiar.

Serviciile de asigurare, atât RCA cât și CASCO, au continuat, de asemenea, trendul ascendent al celorlalte linii de business, cu un avans de 21% față de anul anterior, în timp ce segmentul de servicii de management de flote a înregistrat o creștere de 25%.

Ne-am concentrat pe fluidizarea procesului de vânzare și automatizarea fluxurilor de lucru, pentru a oferi acces flexibil și facil la servicii de mobilitate, adaptate cerințelor clienților. În acest context, a avut loc și reorganizarea operațiunilor Porsche Finance Group România. Obiectivul principal este reprezentat de simplificarea proceselor de lucru și reducerea complexității activităților, consolidând prezența noastră pe piața serviciilor de finanțare și mobilitate”, a explicat Helian Redai.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.