Un nou raport PlanRadar explorează modul în care ESG îi ajută pe investitorii imobiliari să își maximizeze randamentele.
Precizările transmise ZIUA CARGO:
ESG oferă un cadru de evaluare a impactului unei companii asupra societății și mediului, iar adoptarea strategiilor ESG înseamnă inclusiv colectarea și publicarea indicatorilor non-financiari verificabili care pot fi utilizați pentru a evalua performanța unei companii în ceea ce privește o serie de aspecte de mediu, sociale și de guvernanță corporativă. diversitatea și egalitatea de gen, corupția, impactul asupra mediului și drepturile omului.
ESG este o tendință globală care poate remodela în mod fundamental practicile de afaceri, inclusiv cele din sectorul construcțiilor. Deși este relativ nou pentru multe părți interesate din industrie, ESG a început deja să influențeze lanțurile de aprovizionare. Companiile nu vor mai fi evaluate doar în funcție de performanța lor individuală, ci și de performanța partenerilor și a colaboratorilor lor.
Această schimbare intervine într-un moment crucial, când sectorul construcțiilor se confruntă cu provocări semnificative, cum ar fi reducerea impactului asupra mediului, îmbunătățirea siguranței și calității clădirilor și atragerea de talente în contextul în care forța de muncă este în scădere.
Una dintre principalele constatări ale raportului este că proprietarii de imobile care se concentrează pe atingerea obiectivelor ESG înregistrează adesea un randament mai mare al investiției și sugerează că, cu cât obiectivele de sustenabilitate sunt atinse mai repede, cu atât mai rapid este randamentul.
Accesul la finanțare pentru proiectele de construcții se poate baza din ce în ce mai mult pe scoruri ESG favorabile, ceea ce face ca ESG să devină un aspect central al mediului de afaceri din domeniul construcțiilor. Cu alte cuvinte, marile companii de construcții trebuie să adopte ESG pentru a rămâne competitive, pe măsură ce dezvoltatorii și clienții importanți se aliniază la comunitatea de investiții ESG.
Pentru a sprijini gestionarea documentelor, înregistrarea datelor, comunicarea și verificarea tehnică, tot mai mulți jucători din domeniul construcțiilor se bazează pe PlanRadar. Soluția de tip Saas PlanRadar ajută investitorii să integreze mai rapid strategia ESG în auditul tehnic al activelor imobiliare și să evalueze mai bine costurile de reconstrucție a portofoliului imobiliar existent, folosind exemplul eficienței energetice ca unul dintre factorii ESG esențiali.
Cu alte cuvinte, PlanRadar convertește automat toate datele colectate în rapoarte. Forma și conținutul raportului sunt stabilite chiar de către clienți, iar rezultatele finale pot fi exportate în format PDF sau Excel. Datele sunt transmise în timp real, ceea ce asigură o evaluare mai rapidă, în acest fel, investitorii pot lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la rentabilitatea investiției planificate sau pot obține o perspectivă asupra sumei necesare pentru investiții în proprietăți imobiliare pentru a îndeplini cerințele ESG. O înțelegere mai profundă a datelor garantează o îmbunătățire semnificativă a rentabilității, transparenței și controlului construcției pe parcursul întregului ciclu de viață al proprietății.
Ibrahim Imam, co-fondatorul și co-CEO al PlanRadar a declarat: „ESG devine un factor-cheie al investițiilor, iar cei din sectorul imobiliar care iau în serios acest criteriu corporativ și iau în considerare potențialul instrumentelor digitale pentru a sprijini o gestionare mai eficientă a înregistrărilor, își vor îmbunătăți guvernanța, vor stimula valoarea socială și vor reduce impactul negativ asupra mediului, permițând pieței un impuls de încredere atât de necesar și protejându-se împotriva instabilității economice.”
Maximizarea valorii portofoliului si direcții viitoare în strategiile ESG
Pe măsură ce ESG devine tot mai răspândită, clienții și contractorii din lanțul de
aprovizionare pot favoriza companiile care se aliniază la principiile ESG, excluzându-le
potențial pe cele care nu o fac. Încrederea și transparența inerente raportării ESG vor
încuraja companiile să creeze relații mai profunde și mai durabile în cadrul lanțurilor de
aprovizionare.În sectorul construcțiilor, ESG va aborda probleme și provocări de lungă
durată pe care factorii de decizie le-au amânat timp de decenii.
Mai mult, măsurarea indicatorilor ESG nefinanciari și eforturile de îmbunătățire a scorurilor
vor oferi managerilor date valoroase pentru a-și înțelege mai bine afacerile și pentru a îmbunătăți performanța, devansând viitoarele modificări de reglementare. Exemplu: o
eventuală încălcare a unei norme din autorizația de mediu ar putea rezulta, pe lângă amenzi și alte forme de răspundere, în afectarea scorului ESG și, deci, scăderea prețului acțiunilor sau dificultăți în a atrage finanțări.
Sander van de Rijdt, co-fondator și co-CEO al PlanRadar, concluzionează: „În timp ce reglementările pentru ESG sunt încă în curs de dezvoltare, companiile care implementează strategii eficiente de monitorizare a ESG vor deschide ușa către un randament mai mare al investițiilor în viitor. Documentarea cuprinzătoare a activelor imobiliare, ca parte a due diligence-ului tehnic, necesită mult timp. Soluțiile digitale fac acest proces mult mai eficient și contribuie la asigurarea aprecierii valorii activelor pe termen lung, la satisfacția chiriașilor și la creșterea generală a valorii companiei. De asemenea, acestea oferă o pistă de audit inviolabilă pentru a sprijini alinierea la reglementările din ce în ce mai stricte privind construcțiile, oferind părților interesate o mai mare liniște sufletească.”
Despre PlanRadar
PlanRadar este o platformă digitală SaaS de gestionare a terenului, premiată, pentru documentație, gestionarea sarcinilor și comunicare în cadrul proiectelor de construcții și imobiliare. Platforma funcționează în întreaga lume, în prezent în peste 75 de piețe. PlanRadar digitalizează toate procesele zilnice și comunicarea în domeniul imobiliar și al construcțiilor.
Platforma conectează toate părțile interesate de proiect și oferă acces în timp real la date valoroase ale proiectului, permițând echipelor să crească calitatea, să reducă costurile și să realizeze lucrările mai rapid. Platforma ușor de utilizat adaugă valoare fiecărei persoane implicate în ciclul de viață al unei clădiri, de la antreprenori și ingineri până la administratori de proprietăți și proprietari, cu capacități flexibile pentru toate dimensiunile și procesele companiilor. În prezent, peste 120.000 de profesioniști folosesc PlanRadar pentru a urmări, a se conecta și a rezolva probleme pe șantier și în afara acestuia. PlanRadar este disponibil în prezent în 20 de limbi și poate fi utilizat pe toate dispozitivele IOS, Windows și Android. Cu sediul central în Viena, Austria, PlanRadar are 16 birouri în întreaga lume.