“Plantează în România” – ediția 2018 va fi lansată de Asociația Creștem România Împreună, în parteneriat cu Prefectura Brașov și Prefectura Cluj, printr-o serie de acțiuni ce vor avea loc în datele de 31 martie, respectiv 14 aprilie, în 4 județe ale țării.
“”Plantează în România” este cel mai amplu proiect de împăduriri și plantări arbori din România cu ajutorul voluntarilor, proiectul nostru fiind o dovadă a interesului și a implicării societății în problemele de mediu (edițiile anterioare demonstrând acest lucru), alături de noi participând zeci de ONG-uri, zeci de instituții ale statului, mii de voluntari, companii, ocoale silvice și peste 250 de școli din județul Brașov, Covasna, Sibiu,Iași, București”, precizează Asociația Creștem România Împreună, într-un comunicat remis redacției.
Pentru ediția din acest an s-au implicat în proiect Primăria Ticușu Nou, județul Brașov, și Primăria Apahida, județul Cluj, iar asociația mulțumește Direcției Silvice Ilfov și Direcției Silvice Caraș Severin pentru implicare lor, amintind și sponsorii principali ai acestei ediții, Patria Bank, Continental ImportDirect și Periland.
La edițiile trecute, “Plantează în România” a plantat peste 300.000 de puieți, și a scos peste 9.000 de voluntari, anul acesta obiectivul este acela de a planta 70.000 de arbori, încercând să aducem în jurul acțiunilor un număr de 2.300 de voluntari. în cele 5 acțiuni distincte.
În acest an, proiectul “Plantează în România” se orientează pe realizarea de acțiuni în șantiere forestiere, implicând comunitățile în realizarea unor acțiuni ce au ca obiectiv creșterea conștiinței față de mediu pe deoparte, dar mai ales creerea unui mediu mai curat, mai verde. Între activitățile care se vor desfășura în cadrul acțiunilor amintim realizarea de completări pe o suprafață de 23 hectare, dar și realizarea unei acțiuni de împădurire, pe locul unde a ars în anii anteriori o pădure, în județul Cluj.
Un subiect aparte îl reprezintă realizarea de plantări la altitudine în munții Făgăraș, pe valea Drăgușului, unde împreună cu voluntarii vor fi efectuate plantări în locul unde a avut loc la sfârșitul anilor ’90, un dezastru ecologic, fiind tăiate la ras peste 27 hectare.
Noi păduri vor lua naștere cu ajutorul voluntarilor!
Anul 2018 aduce ca noutate pentru proiectul “Plantează în România”, dar și pentru celelalte proiecte ale asociației (Adoptă un țăran, Mall Țărănesc și Vene Vii) conceptul de PUNCTE DE IMPLICARE SOCIALĂ. Acest lucru este realizat prin intermediul QR CODE-urilor pe care fiecare voluntar îl va avea, pe fondul înregistrării în oricare dintre proiectele asociației.
În cazul “Plantează în România”, punctele vor fi generate după ce coordonatorii de acțiune vor scana QR Code-urile voluntarilor prezenți la acțiunile de împădurire, platforma alocanând puncte pentru fiecare dintre aceștia. Punctele de implicare socială vor fi folosite în viitor pentru achiziția de bilete la evenimente sociale (teatru, operă, etc.).
“Totodată, în acest an anunțăm a doua ediție a evenimentului sportiv Cucuieții – 27-29 iulie 2018, care în acest an va lua forma unui festival, organizat în jurul ideii de sport, sănătate și mai ales natură. Vă invităm pe această cale să participați alături de noi toți la cea mai amplă acțiune de înverzire a României, în care se pot implica persoanele de toate vârstele. Încurajăm părinții să iasă la înverzire cu cei mici, așa cum ne dorim ca vârstnicii să vină alături de noi măcar pentru a respira o gură de aer curat în natură”, precizează în comunicatul remis redacției.
Pe site-ul campaniei www.planteazainromania.ro sunt publicate, în timp real, date referitoare la parteneri, modalități de implicare – voluntariat, dar și legate de donații.