De la un birou de proiectare, la o companie internațională de tehnologie: Porsche Engineering, inovator prin tradiție, are 90 de ani de istorie globală, dintre care 5 ani în România.
Iată precizările transmise ZIUA CARGO:
Compania Porsche AG produce automobile sport de peste șapte decenii. Însă inovațiile tehnice sub numele Porsche au început cu mult timp în urmă: pe 25 aprilie 1931, Ferdinand Porsche deschidea biroul de proiectare din Stuttgart. De atunci, numele Porsche este strâns legat de proiectele de dezvoltare a clienților. Tradiția serviciilor de dezvoltare este continuată astăzi cu succes prin Porsche Engineering, filială deținută în totalitate de Porsche AG, cu soluții inovatoare și un nivel ridicat de competență în digitalizare.
De 90 de ani, inovațiile tehnologice sunt promovate la Porsche în numele clienților. Ceea ce a început Ferdinand Porsche prin lucrări de pionierat precum „Volkswagen” este continuat astăzi la Porsche Engineering, ca entitate juridică separată, care dezvoltă tehnologii pentru automobilele inteligente și conectate ale viitorului.
„Importanța software-ului pentru automobile este în plină creștere”, a declarat Michael Steiner, șeful diviziei cercetare și dezvoltare de la Porsche AG și Președinte al Consiliului Acționarilor Porsche Engineering. „Marea artă în zilele noastre este aceea de a combina o înțelegere detaliată a automobilului cu o competență software pronunțată. Porsche Engineering denotă profesionalism în acest sens și, deci, are o valoare inestimabilă pentru noi, ca partener strategic de dezvoltare cu o foarte mare valoare.”
Inginerii și dezvoltatorii de software analizează tendințele pieței mondiale și locale, dezvoltă noi tehnologii și metode, stabilesc impulsuri de inovație și le aduc în producția de serie pentru clienții lor. „Abordând din timp teme precum electromobilitatea și sistemele de înaltă tensiune, funcțiile de conducere înalt automatizate, rețelele și inteligența artificială, suntem astăzi în măsură să dezvoltăm soluții pentru cele mai diverse cerințe de mobilitate. În acest timp, ne-am dezvoltat de la un birou de proiectare la o companie de tehnologie”, declară Dr. Peter Schäfer, Președintele Consiliului de Administrație al Porsche Engineering.
În acest scop, Porsche Engineering a creat o rețea internațională de dezvoltare, cu aproape 1.500 de angajați la locațiile din Germania, Republica Cehă, România, Italia și China. La această rețea de competențe apelează nu doar compania-mamă – Porsche Engineering dezvoltă, în calitate de partener strategic, sisteme și funcții noi, orientate spre viitor, și pentru alte mărci ale Grupului Volkswagen, pentru alți producători de automobile, furnizori de automobile și chiar companii din afara industriei auto.
În 2016, Porsche Engineering a angajat prima persoană în România, la Cluj-Napoca. De atunci, locația a trecut prin creșteri semnificative de competențe, angajați, tipuri de proiecte și încredere din partea întregului grup. Au fost aproape 5 ani de construit compania și livrat rezultate extrem de apreciate. Din și prin România, compania a contribuit semnificativ la poziționarea întregul grup pe harta „automotive software”.
Același lucru rămâne valabil și după 90 de ani: cine dezvoltă soluții care presupun inovație, trebuie să fie mereu cu un pas înainte. Ferdinand Porsche a fost un pionier în dezvoltarea mecanică a noilor automobile și sisteme auto, iar Porsche Engineering combină azi această tradiție cu un know-how digital solid. Chiar dacă astăzi posibilitățile sunt altele față de acum 90 de ani, viziunea companiei rămâne neschimbată: Să dezvoltăm mobilitatea viitorului.
Despre Porsche Engineering România
Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul central în Cluj-Napoca, este o filială deținută în totalitate de Porsche Engineering Group GmbH și, prin urmare, este integrată în rețeaua globală a Porsche Engineering, cu sedii în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toată Germania), Praga, Ostrava (ambele în Republica Cehă), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) și Nardò (Italia).
Porsche Engineering este o subsidiară deținută în totalitate de producătorul de mașini sport Porsche AG din Stuttgart (Germania). Prin urmare, munca inginerilor din Cluj are ca rezultat îmbunătățiri și inovații încorporate în mașinile sport Porsche, vândute în întreaga lume.