Primul Airbus A321neo, în flota KLM

Primul Airbus A321neo s-a alăturat flotei KLM, reprezentând un pas important pentru operațiuni de zbor mai curate, mai silențioase și mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

A321neo va zbura, începând cu jumătatea lunii septembrie, către o serie de destinații europene.

Am așteptat cu mare nerăbdare acest moment. Odată cu venirea primului A321neo, marcăm începutul înlocuirii flotei noastre de Boeing 737. A321neo produce mai puțin zgomot și emisii de CO2, contribuind astfel semnificativ la un viitor mai curat și mai silențios. De asemenea, oferă mai mult confort. Sunt foarte curioasă să văd cum vor experimenta pasagerii noștri noul avion”, a declarat Marjan Rintel, CEO KLM. 

Noua opțiune de motor 

„Neo” înseamnă „noua opțiune de motor”: avioanele sunt echipate cu motoare noi care emit mai puțin CO2 decât predecesoarele lor. Măsurat per pasager pe tonă-kilometru, A321neo este cu aproximativ 21% mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, față de Boeing 737, pe care îl înlocuiește. În plus, avionul reduce impactul sonor, înjumătățindu-i amprenta de zgomot, ceea ce reduce disconfortul pentru locuitorii din apropiere. 

Mai mult confort

Pasagerii din A321neo experimentează mai mult confort, datorită scaunelor mai late, meselor mai mari și compartimentelor de bagaje mai spațioase. Fiecare scaun este echipat cu un port USB-C și un suport pentru mobil sau tabletă. Avionul oferă, de asemenea, mai multă comoditate pentru echipaj, incluzând un culoar mai lat și compartimente de bagaje ușor de deschis. Interiorul a fost proiectat pentru a îmbunătăți experiența KLM, cu detalii mai ușor de recunoscut și iluminare ambientală care se adaptează fiecărei etape a călătoriei.

Avioane cu nume de fluturi

A321neo va începe să opereze zboruri către Copenhaga, Berlin și Stockholm, de la jumătatea lunii septembrie, urmate de Paris, Praga și Viena. KLM va adăuga încă trei avioane A321neo în flotă în acest an. Cu noua serie de aeronave, operatorul își continuă tradiția de a atribui avioanelor nume unice. În ultimii 104 ani, au fost alese diferite teme, de la nume ale membrilor Familiei Regale la poduri, pionieri ai aviației și parcuri naționale.

Marjan Rintel: „De data aceasta, angajații KLM au avut ocazia să aleagă tema, iar cea câștigătoare a fost «fluturii», care se potrivește perfect cu transformarea pe care o inițiem cu noua flotă. Numele primelor patru avioane A321neo vor fi Swallowtail (Fluturele coada-rândunicii), Peach Blossom (Fluturele florii de piersic), Common Brimstone (Fluturele lămâiță) și Clouded Magpie (Fluturele marmorat)”.

Reînnoirea flotei

KLM va investi, în următorii ani, 7 miliarde de euro în reînnoirea flotei, ceea ce reprezintă o parte substanțială a portofoliului său total de investiții. Pe rutele europene, compania va înlocui avioanele 737 mai vechi cu A320 și A321neo. La KLM Cityhopper, noile modele E2 vor înlocui avioanele Embraer 175 și 190.

Pentru zborurile intercontinentale, compania va adăuga cinci noi Boeing 787-10, urmate de Airbus A350 care vor înlocui modelele 777 și A330 mai vechi.

KLM va înlocui și avioanele de marfă 747, astfel că a comandat patru A350F pentru divizia de cargo.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.