RET lansează primul tren din Terminalul Episcopia Bihor, Oradea

Compania Routier European Transport (RET) lansează primul tren din noul terminal de la Oradea, proiect important pentru industria transportului intermodal din România și conectarea lui cu vestul Europei. 

Terminalul, în suprafață de 14,5 ha și 2 linii de 700 m lungime, joacă un rol esențial în optimizarea lanțurilor de aprovizionare și în reducerea impactului asupra mediului, oferind o soluție de transport intermodal sustenabilă și eficientă.

Compania oferă clienților săi un acces facil în întregul bazin Ruhr, Germania, în Benelux și Franța, conectând astfel România cu această regiune a continentului.

„Suntem extrem de mândri de această realizare, care reflectă dedicarea și efortul extraordinar al întregii noastre echipe. Acest succes remarcabil a fost realizat cu 7 luni mai devreme decât planificasem inițial, datorită expertizei excepționale a echipei noastre și a efortului extraordinar depus pentru clienții noștri”, Rareș Retegan, managing partner Routier European Transport.

„În plus, suntem deschiși la colaborări cu alte companii interesate de posibilitatea de a opera în terminalul nostru. Aceasta face parte din strategia noastră de creștere și diversificare a serviciilor. Astfel, nu doar că va crește capacitatea terminalului Oradea, dar va contribui și la creșterea eficienței generale a rețelei de transport feroviar prin conectarea mai eficientă a regiunilor Europei”, a adăugat el.

În următoarele luni, Routier European Transport va continua procesul de investiții și dezvoltare pentru derularea corespunzătoarea a tuturor operațiunilor. Viziunea companiei este de a construi o rețea logistică robustă, care să faciliteze mobilitatea mărfurilor între estul și vestul Europei, sprijinind astfel creșterea economică locală și integrarea europeană.

Routier European Transport are cea mai mare flotă de semiremorci din România, oferă soluții integrate de transport logistic în Europa și dezvoltă soluții tehnologice inovatoare pentru a optimiza procesele logistice ale companiilor.  Având 3 huburi logistice în România și 3 în afara țării, Olanda, Germania și Italia, compania oferă servicii personalizate de transport rutier, intermodal şi servicii logistice la cele mai înalte standarde de performanţă. RET este companie cu capital integral românesc, le oferă din 2023 clienților săi și transport internațional electric, fiind prima din România care face transport door-to-door  100% electric (rutier-feroviar).

Routier European Transport reprezintă conexiunea-cheie dintre Estul și Vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.