CHEP, lider global în soluții pentru supply chain, l-a desemnat pe Gabriel Andronescu în rolul de Director, Commercial Strategy & Innovation. Andronescu va coordona proiectele de inovație și creșterea profitabilă a mai multor divizii de business ale grupului logistic (European Key Accounts, Pallecon and First Mile Solutions).
Acesta va preda responsabilitățile de management executiv, pe care le-a deţinut timp de 7 ani, către Gabriel Ivan, care preia conducerea CHEP România din data de 3 septembrie 2018. Noul director desemnat pentru subsidiara locală are expertiză în supply chain și experiență semnificativă în roluri manageriale comerciale. A fost Managing Director și National Sales Director la Bunzl și a ocupat roluri de vânzări și manageriale la Wrigley România, Unilever și Diversey, parte din grupul SealedAir.
“Suntem mulțumiți că am reușit să câștigăm încrederea pieței din România. E o fundație solidă pe care vom continua să construim, alături de companiile partenere, lanțuri logistice tot mai eficiente și sustenabile, de care vor beneficia toate părțile – de la producătorul de materii prime, până la consumatorul final. Vom continua să conducem acest proces de modernizare a pieței de supply chain și să aducem aici know-how-ul din rețeaua globală – cum ar fi modul de a face tranziția la un model de business circular – astfel încât clienții nostri să aibă un avantaj competitiv în acest mediu de afaceri tot mai disruptiv,” a declarat Gabriel Andronescu.
„După mai mult de 20 ani de experiență managerială în sales, marketing și supply chain, mă bucur de oportunitatea extraordinară de a-mi oferi contribuția la business-ul CHEP și la dezvoltarea pieței de distribuție. Într-o lume în care sustenabilitatea și responsabilitatea socială se resimt deja ca nevoi stringente, CHEP a obținut recunoașterea pieței pentru modelul său circular și pentru soluțiile reale oferite producătorilor pentru afaceri profitabile și responsabile. Mă voi concentra, alături de colegii mei pe nevoile reale ale pieței, pe inovație și pe facilitarea procesului de trecere la economia circulară în industria de supply chain”, a adăugat Gabriel Ivan.
România este printre piețele cu cea mai rapidă evoluție a afacerii la nivelul grupului logistic, cu un nivel record de creștere în rețeaua europeană, în ultimii doi ani.
Modelul de business circular al CHEP implică utilizarea în comun de paleți de calitate superioară de către mai multe companii, care pot beneficia împreună de costuri reduse în rețeaua națională și regională a furnizorului logistic. Portofoliul companiei include peste 200 de companii cu acționariat românesc și internațional din industria producătoare de bunuri de larg consum, pentru care a emis în ultimul an fiscal peste 4,7 milioane de fluxuri de paleți reutilizabili pentru a reduce costurile și impactul asupra mediului.
Compania operează prin două depozite, în Ploiești și Timișoara și o rețea care cuprinde 1.200 de puncte de livrare la nivel național.
Despre CHEP România
CHEP Pooling Services România este subsidiara liderului mondial în servicii de reutilizare prin închiriere a paleţilor şi containerelor şi parte a grupului Brambles. Compania deserveşte atât clienți internaţionali, cât şi producători locali, în principal în domeniul bunurilor de larg consum precum: produse de curăţenie şi igienă personală, băuturi, produse alimentare proaspete şi uscate, ulei şi consumabile din hârtie.
CHEP Pooling Services România oferă o gamă de soluţii logistice şi servicii de consultanţă care cresc performanţa activităţilor logistice. De asemenea, modelul CHEP este unul sustenabil în esenţă, reducând riscurile operaţionale şi deteriorarea produselor.