Serie nouă de cursuri complete de expediții pentru Diploma FIATA

USER organizează, din 23 septembrie, o nouă serie de cursuri complete de expediții de marfă pentru obținerea Diplomei FIATA, iar înscrierile au început deja.

În țara noastră, singura organizație care desfășoară cursuri complete de expediții de mărfuri este Uniunea Societăților de Expediții din România (USER). „Fiind membră FIATA, USER este abilitată de către federația internațională să organizeze cursurile sub egida sa, adică respectând standardele elaborate de aceasta (14 module acoperind toate modurile de transport, precum și serviciile conexe).Așadar, conținutul cursurilor și modul lor de predare sunt validate de către FIATA, iar persoanele care le absolvă obțin Diploma FIATA în Expediții de Mărfuri, recunoscută internațional”, precizează USER.

Odată la patru ani, aceste cursuri trebuie revalidate de către FIATA, prin Institutul său de Logistică (FLI), înființat pentru a reuni sub o singură umbrelă toate activitățile și inițiativele acestei federații internaționale în domeniul formării și educației. Ultima revalidare a USER este din 11 mai 2022, urmând ca, în anul 2026, Uniunea să treacă din nou prin acest proces complex, care durează două luni.

De la ultima revalidare, USER a organizat trei serii de cursuri complete, în urma cărora 76 absolvenți au obținut Diploma FIATA în Expediții de Mărfuri.

De asemenea, ca urmare a organizării pachetelor de curs specializat pe moduri de transport (rutier, aerian, naval, feroviar), un număr de 71 participanți au obținut Diploma de participare USER.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.