Trafic cargo crescut la Aeroportul Timișoara

Creșterea traficului aerian de marfă este un indicator al dezvoltării stabile și sustenabile a economiei regionale.

În primele patru luni ale acestui an, Aeroportul Internațional Timișoara a înregistrat o creștere consistentă a traficului de marfă, cu 60% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

În prezent, în Timișoara operează transportatori de marfă consacrați, cum sunt UPS/TNT, FedEx, DHL etc. De luni pana vineri, la Timișoara sosesc curse de la Katowice, Budapesta, Cluj, Liege și pleacă spre Cluj, Budapesta, Basel sau Nurnberg.

În luna aprilie – companiile de transport aerian au încărcat și descărcat peste 500 tone de marfă.

În total, în primele 4 luni ale anului au fost transportate 1.965,4 tone de mărfuri de la și spre Timișoara, cu peste 60% mai mult față de primele 4 luni ale lui 2017.

În cursul anului trecut, în total în România, au fost transportate pe cale aeriană 44.983 de tone de marfă. Dintre acestea, 37.415 tone – au fost transportate prin aeroportul din București. Timișoara a înregistrat 4580 de tone de marfă, mai mult decât toate celelalte aeroporturi ale țării la un loc.

Transportul aerian de mărfuri permite regiunilor, indiferent de localizarea lor geografică, să se conecteze eficient la nodurile aeriene și la rețelele globale de transport aerian într-un mod rapid și fiabil. Acest lucru este vital pentru implementarea celor mai bune practici de afaceri. Astfel, dezvoltarea în ultima perioadă din regiunea de vest precum și investițiile care au fost demarate în acest an prin construcția unor centre logistice, depozite de retail, centre industriale și de cercetare, au efect pe termen lung asupra economiei regionale.

Pe de altă parte, economia regională care implică un trafic și tranzit de mărfuri nu ar avea o asemenea dinamică fără existența unui aeroport capabil să faciliteze activitățile operaționale specializate traficului de mărfuri.

”Creșterea traficului aerian de marfă este un indicator extrem de important pentru dezvoltarea regiunii. Componentele electrice și electronice, ansamble și subansamble ale industriei automotive, produse ale industriei medicale, farmaceutice etc, cu un volum mic și valoare mare sunt transportate în întreaga lume pe calea aerului, asigurându-se astfel o eficiență constantă și o creștere economică durabilă. Astfel, se deschid noi piețe, se stimulează exporturile și importurile”, explică directorul Aeroportului Timișoara, Daniel Idolu.

Conform studiilor publicate de icao.intl, transportul aerian de marfă are un rol esențial pentru zonele fără ieșire la mare, permițând să se dezvolte și să depășească problemele apărute cu infrastructura deficitară a transportului terestru (rutier sau feroviar, mai ales în cazul României).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.