Se vorbeşte tot mai mult despre transportatorii din România: încredere şi preţuri avantajoase pentru serviciile oferite. Astfel, firmele străine decid de cele mai multe ori să încheie tranzacţii cu firme de transport româneşti.
„Firmelor de transport româneşti vrem să le oferim noi oferte pe bursă. Totodată, dorim să intrăm pe pieţele străine care prezintă un potenţial mare de dezvoltare”, au afirmat reprezentanţii Trans.eu.
Acest obiectiv este confirmat de datele statistice: în comparaţie cu anii trecuţi, exportul produselor poloneze în Belgia a crescut cu 15,6%, iar importul cu 24,7%.Datorită infrastructurii şi logisticii bine dezvoltate, piaţa belgiană este una din cele mai stabile şi prospere din lume.
Pe teritoriul uneia din ţările fondatoare a Comunităţii Economice Europene, se găsesc sute de centre comerciale şi de distribuţie, companii şi corporaţii industriale.„Conform datelor statistice româno-belgiene, cifra de afaceri a tranzacţiilor comerciale a atins valoarea de 1784,38 milioane euro în 2012, din care 1042,50 milioane euro au reprezentat exporturile şi 741,88 milioane euro importurile”, au completat reprezentanţii Trans.eu.
Cifra de afaceri între România – Franţa este de 3320,51 mln euro doar în primul semestru al anului 2013, iar cu Olanda – 3201,14 mln euro în 2012.(la finele lunii iulie 2013, Olanda deţinea o pondere de 3,1% din exportul Românieişi de 3,7% la import. Faţă de perioada similară a anului precedent, exportul a crescut cu 21,6%, atingând 867 milioane euro, iar importul cu 5,8%, cifrându-se la 1.172 milioane euro).
„Având în vedere cererea tot mai mare de produse occidentale din partea ţărilor din Europa de Est, creşte cererea pentru servicii de transport din Est, mai ales a celor de încredere. Sistemul de siguranţă Trans.eu permite firmelor din Benelux să privească cu încredere şi siguranţă transportatorii români.Este o misiune importantă.
Belgia, Franţa sau Olanda se află în Top 10 exportatori din lume. Valoarea exportului acestor ţări este de peste 1,733 mld dolari şi creşte de la an la an. Tot mai multe produse ajung în Est. În anul 2011, 19% din exportul belgian spre România a fost reprezentat de produse din industria chimică, 17% – materiale plastice, 11% – produse metalurgice. Românii vor avea acces nu doar la informaţii despre loialitatea firmelor din Vest, dar vor avea siguranţa că tariful per kilometru va creşte.Situaţia pozitivă la graniţa dintre Rusia şi Uniunea Europeană reprezintă o mare oportunitate pentru firmele din Vest, precum şi cele sud-estice. Utilizatorii noi de pe pieţele din Franţa, Belgia sau Olanda primesc automat indexul TransRisk, care arată credibilitatea şi modul de plată al firmelor. Fiecare contractant va fi conştient cum se va desfăşura colaborarea cu partenerul de afaceri. Este suficient să vizualizaţi în sistemul de siguranţă al Trans.eu activitatea partenerului respectiv şi să cunoaşteţi opiniile şi comentariile sau valoarea indexului TransRisk“, au concluzionat reprezentanţii Trans.eu.