UPS se angajează să utilizeze mai multe vehicule alternative, combustibili și energie regenerabile până în 2025. Compania se aliniază inițiativei Science-Based Targets și publică Raportul anual de Sustenabilitate Corporativă.
Iată precizările, în comunicatul remis marți redacției:
UPS (NYSE: UPS) anunță astăzi noi obiective agresive de sustenabilitate pentru a completa flota cu mai multe vehicule care folosesc combustibil alternativ și tehnologii avansate, bazându-se în același timp tot mai mult pe sursele de energie regenerabile. Obiectivele, anunțate în Raportul de Sustenabilitate Corporativă pentru anul 2016, susțin angajamentul UPS de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) rezultate în urma operațiunilor globale la sol, cu 12% până în 2025, un obiectiv elaborat pe baza unei metodologii aprobate de inițiativa Science Based Targets.
„Fiind o organizație de mari dimensiuni, cu activitate internațională, suntem conștienți că angajamentele asumate pot modela piețele, pot accelera avansul tehnologic și pot fi un catalizator pentru investițiile în infrastructură”, a declarat David Abney, președinte și CEO UPS. „Ne bazăm pe ingeniozitatea angajaților, furnizorilor și partenerilor noștri pentru a ne ajuta să atingem obiectivele care vor transforma industria de transporturi și vor stimula inovația.”
Obiectivul UPS este ca 25% din energia electrică pe care o consumă să provină din surse de energie regenerabile până în 2025, o creștere semnificativă de la 0,2% în 2016. În plus, UPS și-a propus ca până în 2020, unul din patru vehicule nou achiziționate anual să funcționeze cu combustibili alternativi și tehnologii avansate, față de 16% în 2016. De asemenea, un alt obiectiv stabilit de companie este ca, până în 2025, 40% din totalul combustibilului utilizat pentru operațiunile de la sol să provină din alte surse decât benzina și motorina tradiționale, în creștere de la 19,6% în 2016.
UPS utilizează peste 8.300 de vehicule, la nivel global, care folosesc combustibili alternativi și tehnologii avansate. Flota companiei include vehicule electrice, electrice hibride, hidraulice hibride, pe gaz natural comprimat (CNG), gaz natural lichefiat (LNG), propan și vehicule ușoare care economisesc carburant. În plus față de utilizarea vehiculelor alternative, flota UPS utilizează în fiecare an milioane de galoane de motorină care provin din surse regenerabile cu emisii scăzute de carbon și gaz natural regenerabil (RNG).
Aceste inițiative demonstrează o dată în plus angajamentul companiei de a reduce impactul acțiunilor sale asupra mediului, în pofida creșterii volumului de livrări generate de comerțul electronic, care determină majorarea cantității de energie utilizate pentru exploatarea facilităților deținute și pentru alimentarea flotei de vehicule.
Viziunea UPS implică o rețea logistică inteligentă de vehicule cu tehnologie avansată și facilități alimentate de surse de energie tot mai diverse și sustenabile, inclusiv energie solară, eoliană, gaz natural regenerabil, hidrogen regenerabil și motorină regenerabilă livrate prin intermediul unei infrastructuri energetice avansate. UPS implementează deja multe dintre aceste tehnologii în vehiculele și facilitățile de la sol și intenționează să mărească semnificativ gradul de utilizare al acestora în cadrul flotelor sale la nivel mondial.
Din 2009, UPS a investit peste 750 de milioane de dolari în vehicule care utilizează combustibili alternativi și tehnologii avansate și în stații de alimentare la nivel global. Compania a utilizat mai mult de 97 de milioane de galoane de combustibili alternativi și cu emisii scăzute de carbon pentru alimentarea flotei de la sol în 2016, iar recent a investit 18 milioane de euro în sisteme de energie solară localizate în opt facilități. UPS pune în practică abordarea Rolling Laboratory pentru a determina ce combustibili și tehnologii alternative funcționează cel mai bine în fiecare situație. De la puterea tradițională a pedalelor și bicicletelor electrice, până la surse electrice, electrice hibride, gaze naturale, gaz natural regenerabil, propan și motorină regenerabilă, UPS pune în practică soluții inovative de sustenabilitate, în întreaga lume.
Pe lângă eforturile susținute pe partea de mediu, UPS a anunțat în Raportul de Sustenabilitate obiective legate de forța de muncă și de comunitate, inclusiv angajamentul de a realiza 20 de milioane de ore de voluntariat până la finalul anului 2020 și promisiunea de a dona 127 de milioane de dolari prin intermediul acțiunilor caritabile până în 2020, inclusiv către programe de ajutoare umanitare și siguranță comunitară, prin intermediul Fundației UPS. Programele oferă sprijin comunităților din întreaga lume, la care se adaugă și colaborarea UPS cu partenerii săi pentru livrarea de sânge, medicamente și vaccinuri care pot salva vieți către comunități izolate și sprijin organizațiilor umanitare.