UTA extinde rețeaua europeană HVO100 la peste 1.000 de stații

UTA Edenred extinde în mod activ rețeaua de acceptare ce furnizează carburant HVO100. Alternativa la motorina fosilă este acum disponibilă în rețeaua UTA la peste 1.000 de stații de alimentare din 14 țări europene: Germania, Austria, Belgia, Danemarca, Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Italia, Spania, Lituania, Letonia, Țările de Jos, Norvegia și Suedia.

sursă foto: UTA (© UJ Alexander – stock.adobe.com)

HVO100 și amestecurile HVO fac parte din gama de combustibili alternativi ai UTA Edenred, care sunt disponibili acum pentru clienți.

Lukas Schneider, director comercial pentru zona EMEA în cadrul UTA Edenred, declară: „Avem o abordare tehnologică deschisă, în care oferim orice tip de carburant de care au nevoie clienții noștri. În plus față de carburanții convenționali, furnizăm carburanți alternativi precum gaz natural lichefiat, gaz natural comprimat, biodiesel și HVO, precum și încărcarea vehiculelor electrice. Acest lucru îi ajută pe clienții noștri să treacă la o mobilitate sustenabilă.”

HVO100 oferă operatorilor de flote o modalitate de a reduce amprenta de carbon a vehiculelor lor. Carburantul este produs din reziduuri de grăsimi și uleiuri industriale și agricole, putând fi amestecat cu motorină convențională în diferite concentrații. În forma sa pură, HVO100 permite o reducere a emisiilor de CO2 de până la 90% pe parcursul ciclului de viață al carburantului, comparativ cu motorina fosilă. În principiu, HVO100 poate fi alimentat în loc de motorină; nu este necesară modificarea tehnică a vehiculelor.

Omologarea producătorului vehiculului trebuie verificată înainte de utilizarea HVO100.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.