60 de ani de autovehicule comerciale ușoare Mercedes-Benz, care includ, printre altele, emblematicul Sprinter, dar și legendele istorice așa cum sunt „Bremer’’ și „Düsseldorfer’’, modelele importante cu care se mândrește, astăzi, uzina Mercedes-Benz din Düsseldorf. Din 1995 până în prezent, peste 4.9 milioane de autovehicule comerciale au părăsit fabrica din Düsseldorf. În decembrie 2019, a început producția în serie pentru modelul eSprinter.
Sustenabilitatea în fabrica din Düsseldorf: din 2012 uzina funcționează paperless (reducerea consumului de hârtie) și urmărește reducerea permanentă a emisiilor, precum și utilizarea surselor complet regenerabile. De foarte mulți ani, fabrica este unul din cei mai mari angajatori și formatori profesionali din regiune
Precizările transmise ZIUA CARGO:
La începutul anilor 1960, Daimler-Benz AG, cum era cunoscută atunci compania, a preluat fabrica din Düsseldorf de la Auto Union. Fondată în 1962, aceasta a devenit cea mai mare uzină de autovehicule comerciale ușoare a grupului Mercedes Benz AG. Până în prezent, aici au fost produse peste 4.9 milioane de vehicule. Din 1995, de pe linia de producție a fabricii din Düsseldorf ies și autovehiculele comerciale ușoare din gama Mercedes-Benz Sprinter Furgon, iar de la sfârșitul anului 2019 aici este produs și eSprinter. Inovația și calitatea sunt caracteristicile acestei fabrici, încă din prima zi.
Ingo Ettischer, Head of Operations Mercedes-Benz Vans: „Este o onoare să felicit echipa de aici cu ocazia celei de-a 60-a aniversări, care este o aniversare foarte specială. Fabrica din Düsseldorf a fost întotdeauna un pilon de susținere important în rețeaua noastră globală de producție. Odată cu începutul producției seriei eSprinter, la sfârșitul anului 2019, echipa a demonstrat, încă o dată, acest lucru. Vreau să mulțumesc echipei, care se pregătește deja pentru următoarea generație de eSprinter, dând dovadă de o dedicare deplină. La aceasta se adaugă și creșterea digitalizării producției, iar acest cumul de factori necesită dorință de inovare, competență și profesionalism – calități pe care echipa din Düsseldorf le demonstrează în mod impresionant, în fiecare zi”.
Stephan Keller, primarul orașului Düsseldorf: „De asemenea, capitala statului Düsseldorf felicită echipa Mercedes-Benz din fabrica din Düsseldorf. Suntem într-un contact permanent și avem o relație foarte bună cu fabrica de zeci de ani. Am reușit să sprijinim compania, în ultimii ani, în extinderea fabricii de aici, pentru a orienta și pregăti această locație pentru viitor. Salutăm în mod expres faptul că Mercedes-Benz, o companie industrială din domeniul mobilității, activă la nivel internațional, are sediul în Düsseldorf de 60 de ani și este deschisă la colaborare și cooperare”.
Forța de muncă aduce o contribuție semnificativă la succesul fabricii și a Mercedes-Benz Vans.
Michael Hellman, directorul uzinei Mercedes-Benz din Düsseldorf: „Această aniversare nu ar fi posibilă fără angajații noștri. Calitatea înaltă, inclusiv în zona de eVans, este asigurată în Düsseldorf de către o echipă competentă și dedicată, care dă dovadă mereu de un grad înalt de flexibilitate și, prin urmare, asigură o performanță excelentă chiar și în vremuri dificile. Pentru asta, mulțumesc foarte mult echipei și mă bucur să construim împreună următoarea generație de eSprinter, începând din 2023”.
Pentru un viitor sustenabil
„La Vans, urmărim abordarea unei mobilității sustenabile holistice, nu doar în ceea ce privește produsele, dar și în ceea ce privește producția”, a subliniat Ingo Ettischer. „Pentru a realiza acest lucru, investim activ în locațiile și produsele noastre. În Düsseldorf investim în jur de 50 de milioane de euro pentru următoarea generație eSprinter, care va fi fabricată aici, din a doua jumătate a anului 2023. De asemenea, din acest an, reușim să atingem neutralitatea emisiilor de carbon în producția din fabricile de autovehicule comerciale ușoare Mercedes-Benz din întreaga lume.”
Transport silențios și fără emisii la nivel local – asta oferă toate autovehiculele comercialele ușoare electrice de la Mercedes-Benz. Fabrica din Düsseldorf se concentrează, în mod constant, pe asigurarea sustenabilității, iar trecerea la o producție neutră a emisiilor CO2 va avea loc înainte de sfârșitul acestui an. În acest scop, emisiile sunt complet evitate, oriunde este posibil, în procesul de fabricație. De asemenea, sunt reduse în mod consistent, de exemplu, prin intermediul unor noi sisteme de mobilitate, cum ar fi transportul de la fabrică la cerere, sistemele de transport driverless, fără șoferi, ori prin utilizarea unor camioane electrice, alimentate cu pile de combustie pe bază de hidrogen. Mai mult, obiectivul declarat este de a trece complet la surse regenerabile în achiziționarea de energie electrică. Un alt pas important este legat de faptul că uzina aplică principiul paperless din 2012, ceea ce înseamnă reducerea consumului de hârtie prin utilizarea tabletelor pentru toate informațiile și documentele necesare în fluxul de producție. Toate aceste măsuri se completează reciproc și contribuie la atingerea rapidă a obiectivelor ambițioase pe care Mercedes-Benz și le-a propus, care contribuie la protejarea climei.
Mercedes-Benz aderă și susține respectarea Acordului de la Paris privind protecția climei. Producția de serie a eSprinter, care se face în uzina din Düsseldorf, reprezintă o contribuție semnificativă la principiile de sustenabilitate, încă de la sfârșitul anului 2019. Mercedes-Benz Vans a investit, în total, aproximativ 330 milioane de euro în modernizarea și extinderea tehnică a noii variante de acționare. Autovehiculele complet electrice sunt fabricate pe o linie de producție, alături de modelele tradiționale, cu motoare termice. Acest lucru creează flexibilitatea necesară pentru aproape toate cerințele clienților și a pieței.
Pe lângă investițiile ample în procesul de producție, fabrica a investit masiv în formarea și pregătirea angajaților săi. De la momentul deciziei de a fabrica eSprinter în Düsseldorf, uzina s-a transformat într-un centru de competență pentru acționări electrice și a acumulat expertiza necesară. Până în prezent, mai mult de 2,800 de angajați au fost calificați deja pentru a manipula și asambla tehnologiile de înaltă tensiune.
O fabrică cu responsabilitate socială
Unitatea de producție este, de asemenea, importantă și pentru regiune, atât ca unul din cei mai mari angajatori și companii de formare profesională din Düsseldorf, cât și prin angajamentul său social. Fabrica este un factor economic important în regiune, iar compania este conștientă de responsabilitatea socială pe care o are și depune o muncă exemplară în acest sens. De exemplu, Camera de Industrie și Comerț din Düsseldorf a onorat activitatea fabricii cu premiul pentru Instruire și Educație Suplimentară, în 2020.
Sprijinirea persoanelor defavorizate este, de asemenea, o preocupare importantă pentru fabrica din Düsseldorf. Astfel, se fac în mod regulat donații către instituții sociale precum: Diakonie, Gute-Nacht-Bus și Bürgerstiftung. „Suntem o uzină cu tradiție în Düsseldorf, iar angajamentul local este un lucru aproape de inimile noastre și, de aceea, ne dorim să contribuim la îmbunătățirea vieților copiilor din comunitate, promovând inițiative de sănătate, dar și prin contribuție socială”, explică Michael Hellman, directorul fabricii Mercedes-Benz din Düsseldorf. „Știm că personalul și angajații noștri urmăresc aceste activități cu mare interes”.
Despre fabrica Mercedes-Benz din Düsseldorf
Cu o suprafață de aproximativ 700,000 de metri pătrați – incluzând atelierul auto de caroserie, vopsitoria și asamblarea – este cea mai mare fabrică de autovehicule comerciale ușoare Mercedes-Benz din lume. Utilizarea consecventă a noilor tehnologii și metode de producție și testarea lor riguroasă aduce beneficii întregii rețele de producție Mercedes-Benz Vans. Cu aproximativ 6,000 de angajați și stagiari, este, de asemenea, unul din cei mai importanți angajatori din Düsseldorf.
Mai multe informații despre Mercedes-Benz sunt disponibile pe site-ul www.mercedes-benz.com.
Despre Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz AG este responsabilă de afacerile globale ale Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz Vans, cu aproximativ 172.000 de angajați în întreaga lume. Ola Källenius este președintele Consiliului de administrație al Mercedes-Benz AG. Compania se concentrează pe dezvoltarea, producția și vânzarea de mașini de pasageri, autovehicule comerciale ușoare și servicii legate de autovehicule. În plus, compania aspiră să fie lider în domeniile mobilității electrice și software-ului pentru autovehicule. Portofoliul de produse cuprinde marca Mercedes-Benz cu mărcile Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Class și brandul smart. Brandul Mercedes me oferă acces la serviciile digitale de la Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG este unul dintre cei mai mari producători de mașini de lux din lume. În 2021, a vândut aproximativ 1,9 milioane de mașini de pasageri și aproape 386.200 de autovehicule comerciale ușoare. În cele două segmente de afaceri ale sale, Mercedes-Benz AG își extinde continuu rețeaua de producție la nivel mondial, cu aproximativ 35 de site-uri de producție pe patru continente, pregătindu-se și pentru a îndeplini cerințele mobilității electrice. În același timp, compania își construiește și își extinde rețeaua globală de producție de baterii pe trei continente. Deoarece sustenabilitatea este principiul călăuzitor al strategiei Mercedes-Benz și al companiei în sine, aceasta înseamnă crearea de valoare durabilă pentru toate părțile interesate: pentru clienți, angajați, investitori, parteneri de afaceri și societate în ansamblu. Baza pentru aceasta este strategia de afaceri durabilă a Grupului Mercedes-Benz. Compania își asumă astfel responsabilitatea pentru efectele economice, ecologice și sociale ale activităților sale de afaceri și privește întregul lanț valoric.
1. Timp minim de încărcare de la 10 la 80 % în condiții optime la o stație de încărcare DC cu alimentare de 400 volți, curent 300 A; timpul de încărcare poate varia în funcție de diferiți factori, cum ar fi temperatura ambientală și a bateriei, precum și dacă sunt utilizați consumatori auxiliari suplimentari, de ex. încălzire