ZF dezvoltă la Timișoara tehnologii pentru mobilitate

ZF R&D Tech Center din Timișoara, unul dintre cele mai importante centre din rețeaua globală de cercetare și dezvoltare a companiei, dezvoltă sisteme complete pentru mobilitatea generației următoare.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Echipa extinsă lucrează la soluții software și hardware pentru transmisie electrificată și funcții inteligente pentru sistemul vehiculului. Astăzi, aproximativ 500 de ingineri lucrează acolo, iar echipa se așteaptă să se dezvolte în continuare durabil, în următorii ani. Ingineria software, soluțiile de propulsie electrică și șasiurile sunt domeniile tehnologice cheie care contribuie la dezvoltarea ZF R&D Tech Center Timișoara.

Arhitectura invertorului inteligent ZF – extrem de scalabilă și modulară

Invertorul este creierul transmisiei electrice. Gestionează fluxul de energie de la baterie la motorul electric și invers. Tehnologia invertoarelor generației următoare de la ZF este capabilă să îmbunătățească semnificativ performanța motorului electric prin progrese software și semiconductoare. Compania a dezvoltat o arhitectură de invertor extrem de scalabilă și modulară care permite OEM-urilor flexibilitate maximă în clasele de tensiune de 400V și 800V.

Platforma modulară a invertorului nu depinde de semiconductoare prestabilite și este proiectată pentru a sprijini producătorii de vehicule în tranziția de la utilizarea semiconductoarelor tradiționale pe bază de siliciu la semiconductoarele de carbură de siliciu (SiC), fiind de asemenea pregătită pentru tendințele viitoare ale semiconductoarelor. Mai mult, este controlată de algoritmi software extrem de inteligenți care optimizează legătura între condițiile limită ale semiconductorului de putere și software-ul de control pentru a exploata la maximum configurația semiconductorului.

Echipa de inginerie din Timișoara a contribuit la dezvoltarea designului invertorului începând din 2023, împărtășind lansarea cu succes a unui vehicul electric sport cunoscut în Europa.

Sisteme de șasiu avansate

Pe lângă electromobilitate, produsele „by-wire” ale ZF, precum sistemele de frânare, direcție și amortizare, controlabile electronic și interconectate, sunt exemple de produse de ultimă generație în segmentul de volum auto. Cu portofoliul său larg și expertiza în tehnologiile de șasiu, ZF gestionează controlul longitudinal, lateral și vertical al unui vehicul și, de asemenea, rețelele asociate sub formă de hardware și software. Este un potențial mare pentru viitor în componente de șasiu interconectate.

Inginerii ZF care lucrează în acest domeniu în Timișoara se concentrează în principal pe proiecte legate de controlul integrat al frânei, modulul secundar de frână, controlul stabilității electronice și sistemele de amplificare electronică ale frânei. 

Dezvoltarea ZF Tech Center din Timișoara

Dezvoltarea ZF Tech Center contribuie la progresul industriei regionale de înaltă tehnologie. Dezvoltarea cu succes a ZF Tech Center din Timișoara permite crearea de locuri de muncă atractive în domeniul noilor tehnologii. În Timișoara, ZF oferă un mediu de lucru remarcabil și laboratoare de ultimă generație la unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume.

Sever Scridon

Inginerii care decid să ni se alăture pot beneficia de oportunități excelente de carieră, cu acces la nivel mondial la proiectele care modelează transformarea mobilității globale”, a spus Sever Scridon, director general ZF R&D Tech Center Timișoara.

ZF R&D Tech Center Timișoara a rezultat din divizia de automobile a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed și face parte din ZF din ianuarie 2019. BeeSpeed lucra deja pentru ZF Lifetec (fosta Divizie de Sisteme de Siguranță Pasivă ZF) din 2008. În ultimii ani, ZF și-a extins competențele hub-ului său de inginerie din vestul României de la sisteme de direcție și frânare la soluții de mobilitate electrică și software și extinde echipele de inginerie pe toate segmentele.

ZF R&D Tech Center din Timișoara face parte din rețeaua globală de cercetare și dezvoltare a ZF, contribuind la dezvoltarea mobilității generației următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.