Lucrările de reparare a carosabilului afectat de iarnă au început vineri, aşa cum le stă bine autorităţilor, dar nu pentru că sfârşitul de săptămână i-ar face pe muncitori mai vioi, ci pentru că se circulă mai puţin. Alături de alte străzi aflate în administrarea Primăriei Capitalei (cele pe care circulă mijloacele de transport ale RATB), 7 mari bulevarde au intrat în reparaţii: Iuliu Maniu, Mihai Bravu, Ghencea, Prelungirea Ghencea, Metalurgiei, Calea Vitan şi Şoseaua Fundeni, iar pe B-dul Dacia va fi continuată refacerea trotuarelor. Administraţia Străzilor are stabilite programe de lucru precise cu firmele câştigătoare ale contractelor de întreţinerea multianuală a arterelor de circulaţie. În paralel, Administraţia Străzilor va începe trasarea marcajelor rutiere – mai întâi pe B-dul Regina Elisabeta, Şos. Ştefan cel Mare, Şos. Mihai Bravu şi în zona Izvor, apoi pe restul străzilor, etapizat. Până când bugetului Primăriei Capitalei va fi votat, constructorii vor lucra pe banii lor. Ulterior, se vor încheia contracte subsecvente pentru lucrări ample de reparaţii (raşchetarea şi înlocuirea covorului asfaltic).
Primarul general, Sorin Oprescu, i-a convocat, luni, şi pe reprezentanţii Administraţiei Străzilor şi pe asfaltatorii responsabili cu întreţinerea străzilor, după ce a avut o şedinţă în acest sens cu cei ai regiilor edilitare pe tema curăţeniei de primăvară, care va dura o lună şi jumătate, până la Paşti. Asfaltatorii au sarcină să astupe gropile, iar firmele responsabile cu marcajele, să traseze altele noi, pentru care municipalitatea va da 45 de milioane de euro.
“Vreau să vă pregătiţi ca, din 15 martie, să interveniţi pe străzile aflate în întreţinere, şi mă refer aici la repararea definitivă a gropilor care apar după perioada de iarnă. Mai mult, vreau să acordaţi atenţia cuvenită marcajelor rutiere, în aşa fel încât să avem toate trecerile de pietoni marcate şi luminate corespunzător, în special în zona şcolilor şi a marilor bulevarde”, a spus Sorin Oprescu.
El a cerut să se finalizeze şi lucrările de refacere a trotuarelor acolo unde au fost necesare intervenţii la reţelele de apă, gaze etc. şi găurile s-au astupat provizoriu.
Tot luni, primarul general a solicitat conducerii Administraţiei Străzilor să grăbească lucrările pe străzile din Sectorul 5, unde municipalitatea a extins sau înlocuit reţelele edilitare.
Străzile respective sunt Bătăşani, Braniştea, Carelor, C-tin Contescu, Curtea de Argeş, Drumul Vultureşti, prelungire Floare de Gheaţă, Găeşti, Garoafei, Glavacioc, Grindu, Gura Padinii, Herculane, Mândreşti, Nefliului, Negoiţă Târgovişteanu, Neptun, Pecinişca, Penteleu, Periniţa, Piatra Olt, Piteşti, Ruscăi, Sântana, Sântimbru, Slatina, Sufaru Gheorghe, Tălmaci, Târgoviştei, Teiuş, Topleţ, Valea Timişului, Vârtejului, precum şi Şos. Bucureşi-Măgurele până la limita administrativă.
Magda SEVERIN
Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU
Buna ziua!
Citind articolul dumneavoastra m-am gandit ca trebuie sa va relatez o alta situatie privind “curatenia de primavara”. Stie cineva cum se fac plombarile in Buzau (sa nu discutam doar de Bucuresti..), practic ca la bucatarie, avem 2 muncitori, 2 lopeti, o roaba cu bitum incalzit si in spate un mic buldo. Cam atat, fara sa ma judecam prea mut de conditiile meteo… Toate cele bune!