Directorul Companiei Aeroporturi Bucureşti, demis la 3 săptămâni după crima de la Otopeni

Cornel-Constantin Poteraşu, directorul Companiei Aeroporturi Bucureşti, a fost demis, miercuri, de Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, la 3 săptămâni după crima de la Otopeni, când o studentă japoneză a fost luată cu un taxi de la aeroport, dusă lângă pădurea Corbeanca şi ucisă. Poteraşu va rămâne însă director financiar în cadrul companiei care coordonează toţi banii alocaţi aeroporturilor pentru investiţii si asigurarea pazei. În locul lui a fost numit Cristinel Smadu, preşedinte al Partidului Conservator (PC) Satu -Mare, şi el director în cadrul Companiei Aeroporturi Bucureşti, instituţie care administrează aeroporturile “Henri Coandă” – Otopeni şi “Aurel Vlaicu” – Băneasa.

Taximetria ilegală şi contextul în care pe Aeroportul “Henri Coandă” au avut loc de-a lungul timpului diverse evenimente ilegale, culminând cu uciderea tinerei japoneze, au fost analizate, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul Comitetului de Securitate Aeroportuară, care s-a desfăşurat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

De atunci, Poliţia Rutieră şi Poliţia Transporturi controlează zilnic taximetriştii din zona Otopeni, dar şi de la aeroporturile şi gările din intreaga ţară.

Taximetristul care a transportat criminalul şi victima de la Aeroportul “Henri Coandă” a fost depistat, el fiind însă cercetat penal pentru altă faptă, şi anume pentru că avea permisul de conducere anulat.

Rezultatele expertizelor ADN îl confirmă pe ucigaş

Tot miercuri au fost făcute publice de IML şi rezultatele expertizelor ADN, care atestă că studenta a fost violată de ucigaş. Acesta se numeşte Nicolae Vlad (26 de ani), este născut în Bucureşti, dar domiciliat în Baloteşti, şi a fost arestat în 19 august. Bărbatul este expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ la momentul crimei.

“Anchetatorii au dispus în cazul lui Vlad Nicolae (26 de ani) – arestat pentru uciderea studentei japoneze – efectuarea a trei expertize ADN, două dintre acestea, potrivit rezultatelor, legându-l de violarea şi uciderea studentei japonezei şi de violarea unei femei din Sectorul 1”, informează Ministerul Public.

Nicolae Vlad, violator de profesie

“În 24 februarie 2012, în jurul orei 21.30, Vlad a pătruns fără drept în locuinţa Mariei S., din sectorul 1 Bucureşti, după care – prin exercitarea de violenţe asupra acesteia – a deposedat-o de mai multe bunuri (bani şi bijuterii) şi a întreţinut acte sexuale cu aceasta, prin constrângere. În 29 februarie 2012, anchetatorii au început urmărirea penală in rem în acest caz, neştiind cine este autorul”, se precizează în comunicat.

Ministerul Public arată că, din actele de cercetare efectuate în cauză, rezultată următoarele date relevante: “există indicii temeinice cu privire la faptul că autorul infracţiunilor mai sus descrise este inculpatul Nicolae Vlad, existând indicii temeinice cu privire la comiterea de către acesta a infracţiunilor de viol, tâlhărie şi violare de domiciliu; infracţiunile mai sus descrise au fost comise pe timpul nopţii (în interiorul intervalului 21.30 – 23.00)”.

În seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe numita Yurika M. (cetăţean japonez), cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală, explică Ministerul Public.

Japoneza a fost abordată de Nicolae Vlad la scurt timp după ce a coborât din avion, la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”, el propunându-i s-o ducă cu taxiul la locul de destinaţie. Însă tânăra şi Vlad au coborât la marginea pădurii, unde două zile mai târziu femeia a fost găsită moartă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.