Oprescu a cheltuit 120.000 de euro sa afle ca 75% dintre bucuresteni sunt multumiti de el

Primaria Capitalei a cheltuit 120.000 de euro (fara TVA) pe un studiu sociologic, pentru a afla ca principalele probleme ale bucurestenilor sunt mizeria, infrastructura precara si maidanezii, dar si ca 75% dintre bucuresteni sunt multumiti de activitatea primarului Sorin Oprescu. Cercetarea sociologica concluzioneaza ca municipalitatea ar trebui sa  colaboreze cu mediile academice, profesionale si cu cetatenii. Rezultatele au fost prezentate in Aula Magna a Academiei Romane, iar edilul-sef al Bucurestilor a spus, sa fie foarte clar pentru toata lumea, ca profesionistii si mediile academice sunt solutia civilizarii orasului.

Potrivit cercetarii sociologice, cele mai urgente probleme ale Capitalei sunt: curatenia (18,8% dintre cei intervievati), infrastructura (22%), cainii fara stapan (13,7%), poluarea si lipsa spatiilor verzi (7,9%), traficul si aglomeratia din transportul public 10%), urmate de siguranta cetateanului, aspectul general al orasului, arhitectura.

Intrebati ce ar trebui sa faca Primaria Capitalei pentru imbunatatirea conditiilor de viata, 16,8% dintre cei chestionati au raspuns sa rezolve problemele legate de infrastructura, sa largeasca strazile, sa le asfalteze si sa faca parcari; 21,6% au raspuns ca trebuie reformata administratia, iar 8,7% ca trebuie sa se investeasca in curatenie.

La intrebarea “Cat de multumiti sunteti de activitatea PMB condusa de doctorul Sorin Oprescu?”, 65% dintre repondenti au raspuns ca sunt destul de multumiti, 10% ca sunt foarte multumiti, 15% ca sunt destul de nemultumiti si 10% ca sunt foarte nemultumiti.

Nota 6,5

Insa cand au fost intrebati cat de multumiti sunt bucurestenii de Sorin Oprescu pe o scara de la 1 la 10, media a fost de 6,5. Intrebati cu cine ar trebui sa se consulte primarul general al Capitalei atunci cand ia decizii majore pentru Bucuresti, 90% au raspuns asociatiile medicilor, arhitectilor, inginerilor, 87% – cu mediul academic si 84% – cu cetatenii.

Pe de alta parte, 65% dintre bucuresteni cred ca lucrurile merg intr-o directie gresita, 31% ca merg intr-o directie buna, iar 4% nu au raspuns. De asemenea, 57% dintre cei intervievati au incredere foarte putina si putina in Primaria Capitalei, iar 42% au incredere multa si foarte multa in aceasta institutie.

Numai 49% dintre intervievati au raspuns ca sunt mandri ca traiesc in Bucuresti, restul de 51% declarand contrariul.

Studiul prezentat joi a fost facut pe un esantion de 1.112 persoane, in perioada 14-31 octombrie, marja de eroare fiind de plus/minus 2,93%.

Un om norocos

Primarul Sorin Oprescu a precizat ca la realizarea studiului “Bucuresti – o perspectiva sociologica” a colaborat si Academia Romana, prin Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii. Numai ca Municipalitatea nu a incheiat contract cu acest institut, ci cu firma lui Codrin Scutaru, consilier in guvernele Nastase si Tariceanu, dar si angajat al institutului amintit.

Potrivit e-licitatii, contractul in valoare de circa 430.000 lei, fara TVA, a fost atribuit firmei Scutaru Strategic Consulting pe 11 octombrie 2011, iar Codrin Scutaru este directorul de proiect. La data de 14 octombrie incepeau deja sondajele pe teren, astfel ca, in cateva zile, au si fost stabilite intrebarile sondajului si tiparite sute de chestionare.

Tot SC Scutaru Strategic Consulting SRL a primit contractul de 100.000 de euro pentru editarea unui manual de identitate vizuala a Primariei Capitalei. Mai pe romaneste, firma trebuie sa gaseasca un slogan propriu pentru institutia condusa de Sorin Oprescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.