Oprescu: Şcolile rămân închise şi joi în Bucureşti

Primarul general Sorin Oprescu anunţă la ora 17.00 că şcolile şi grădiniţele vor rămâne închise şi joi în Bucureşti, după ce reprezentantul Inspectoratului Şcolar informase cu câteva ore înainte exact contrariul, cu precizarea că decizia fusese luată la Primăria Capitalei cu toţi factorii responsabili. Chemarea elevilor la unităţile de învăţământ era însă absurdă atât timp cât străzile sunt pline de zăpadă. Edilul Bucureştilor nu este de aceeaşi părere, insistând că nu numai pe străzi se poate circula – greu, e drept -, ci şi trotuare. Totuşi, el le cere oamenilor să stea acasă şi să aştepte să nu mai ningă. Asta înseamnă că şi vineri elevii vor avea liber. De săptămâna viitoare şcolarii intră în vacanţa intersemestrială, iar cei care vor rămâne cu situaţia neîncheiată în primul semestru vor primi nota în primele zile din al doilea.

“Orasul e viu, trăieşte, marile bulevarde, străzile laterale şi ţesătura de transport în comun sunt funcţionale”, susţine Sorin Oprescu.

El s-a declarat nemulţumit că bucureştenii nu i-au ascultat rugămintea de a-şi lăsa acasă maşinile şi să meargă la serviciu cu autobuzul sau tramvaiul, dar nu a făcut experimentul să urce într-un mijloc de transport în comun pentru a constata pe pielea lui cât durează deplasarea de la o staţie la alta.

După intervenţia de ieri a utilajelor de deszăpezire au reuşit să fie curăţate de zăpadă marile bulevarde – evident, cu îngroparea maşinilor parcate “în spic” acolo unde le permite chiar Primăria.

Astăzi însă, ninsoarea viscolită a acoperit din nou toate arterele rutiere. Străduţele dintre blocuri sunt impracticabile în ciuda asigurărilor edilului general şi a celor de sector că depun toate eforturile să le cureţe.

Cei 7 edili din Bucureşti se dovedesc şi în această iarnă neputincioşi în faţa nămeţilor. Munţii de zăpadă vor rămâne până în primăvară, când îi va topi soarele. Iar pentru cele câteva zile de “deszăpezire” primăriile de sector vor umpe buzunarele firmelor cu care au încheiat contracte.

În total sunt 45 de milioane de euro pe care le vor primi operatorii de salubritate, adică jumătate din cât dă CNADNR (100 de milioane de euro) pentru deszăpezirea autostrăzilor şi drumurilor naţionale. E drept că starea acestora este cam la fel cu Bucureştiul.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.