Parcul Drumul Taberei, redeschis după 2 ani de şantier

Primăria Sectorului 6 al Capitalei a redeschis publicului parcul Drumul Taberei, după lucrări de modernizare ce au întârziat un an. Sorin Dina, managerul proiectului, a invitat jurnaliştii ieri la ora 17.00 chiar la intrarea în parc, pentru a le explica faptul că întârzierile „sunt în graficul admis de proiect cu acte adiționale aprobate la termen”.

Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei este finanţată din fonduri europene şi costă 75, 2 milioane lei, din care contribuţia Primariei Sectorului 6 este de 1,2 milioane de lei, potrivit contractului de finanţare semnat la 1 septembrie 2011 de fostul primar, Cristian Poteraş, şi de ministrul de atunci al Dezvoltării, Elena Udrea.

Lucrările au început însă abia după 2 ani, în 2013, iar actualul primar, Rareş Mănescu, declara în septembrie 2013 că vor fi 70% gata la finalul acelui an.

În iunie 2014 lucrările avansaseră iar în septembrie reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 le dădeau “aproape gata”.

Iată însă că a fost nevoie de aproape un an până parcul să fie redeschis publicului, chiar dacă modernizarea lui nu este cu totul finalizată.

Totodată, deschiderea oficială a parcului survine după mai multe proteste ale locuitorilor Sectorului 6, care au criticat în stradă întârzierea finalizării lucrărilor. Multe persoane au reclamat şi faptul că parcul are o suprafață verde mai mică decât înainte, fiind tăiați peste 160 de copaci, că are construcții scumpe și inutile, cum ar fi serele, iar aleile sunt prea mari.

Serele, neterminate

“Până la 1 iunie am reușit să deschidem parcul, mai puțin zona serelor ale căror lucrări se vor finaliza până la sfârșitul anului. Serele mai trebuie amenajate cu diverse dotări, sistem de climatizare, sistem de irigații, iluminat și reprezintă 4% din întreaga suprafață a parcului. Întârzierea a fost provocată de discrepanțe dintre proiectul tehnic și realitatea din teren. Un exemplu: deficiențele apărute la amplasamentul serelor, care inițial au fost prevăzute pe latura parcului cu strada Brașov și a trebuit schimbat cu latura spre Romancierilor pentru că în subteran erau cămine de vizitare a unor rețele edilitare. S-au refăcut studiile și s-a ales alt teren cu caracteristici bune”, a spus Dina.

Dotări la standarde europene

Parcul Drumul Taberei va avea o nouă imagine, cu dotări la standarde europene:

– 7 km de sisteme moderne de irigații cu senzori care se închid și se deschid în funcție de umiditatea terenului și condițiile mediului;

– 13 camere video ce înregistrează semnalele vertical și orizontal și pe timpul nopții;

– o pasarelă suspendată care oferă o panoramă asupra întregului parc;

parc, dr taberei, loc joaca

– 3 locuri de joacă pentru copii de diverse vârste, de la 3 la 12 ani;

– o pistă circulară de role și biciclete de 1,6 km;

– 2 pavilioane de recreere destinate în special adulților;

“Fântâna din mijlocul lacului a fost refăcută; are sistem de iluminat ambiental, pompe noi. Totodată, au fost refăcute cișmelele pe care le-am conectat la rețeaua de apă potabilă a orașului”, a adăugat Sorin Dina.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.