Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor pascale are loc în Parcul Cișmigiu evenimentul „Tradiții și Flori de Sărbători”, ce cuprinde ateliere de creație pentru copii și zone expoziționale, printre care și Târgul de Paști. Acum a ajuns la cea de-a VI-a ediție și se desfășoară în perioada 4 – 13 aprilie.
Iat cum organizatorul este Primăria Municipiului București, prin creart-Centrul de Creație Artă și Tradiție, astăzi a venit în înspecție edilul Sorin Oprescu. După un tur prin parc, el declarat mulțumit că numeroși bucureșteni, dar și turiști străini au vizitat Cișmigiul în această perioadă de sărbătoare.
“Târgul tradițional de Paști reunește meșteri și artiști din toate zonele țării. Le mulțumesc colegilor mei care au reușit să organizeze acest eveniment la fel ca în marile capitale europene. Le urez din toată inima bucureștenilor să aibă sărbători liniștite”, a declarat Oprescu, după ce a vizitat standurile cu produse tradiționale, Foișorul, atelierele de creație și celelalte zone de maxim interes.
In fiecare zi, intre orele 10:00 si 20:00, vizitatorii sunt asteptati cu Foisorul transformat intr-o imensa cutie muzicala, iar portile in litere acoperite cu iarba si flori.
Decorul este completat cu oua decorative uriase ce pot fi pictate de trecatori, iar Iepurasul apare intr-un car tras de o gaina, pregatit sa se pozeze cu oricine doreste.
Nu lipsesc concertele, piesele de teatru pentru copii – „Un lup, o capra si trei iezi”, „Lumea iepurasului” si „Capra cu trei iezi” -, dansul, atelierele de creatie – “Povestea iepurasului de Pasti”, „Dansul iepurasilor”, Sa ne jucam creativ”, „Coronite decorative de Pasti”, „Zanutele Primaverii”, „Magia culorilor de primavara”, „In cate feluri se poate face un iepuras?”, in fiecare weekend, intre orele 11:00 si 14:00 si 16:00 si 19:00.
O expozitie de iepuri si miei, plimbari cu ponei pentru cei mici, sesiuni de face painting si animatori sunt, de asemenea, atracții pentru cei mici.
Traditionalul Targ de Pasti reuneste mesteri populari, producatori si artisti plastici din toate zonele tarii, ce au adus icoane si ceramica, podoabe si bijuterii handmade, oua incondeiate, tesaturi, papusi, decoratiuni si obiecte mestesugaresti realizate din lemn, piele si sticla, miere, magiun, prajituri, cozonaci, gogosi, placinte, branzeturi si preparate din carne.
Pe scena amplasata langa Foisor vor concerta cvartete, fanfare, orchestre, coruri, trupe si artisti.
Accesul publicului la toate evenimentele este gratuit.
Magda SEVERIN