TAROM, pierderi de 66 milioane lei în 4 luni

Compania TAROM a înregistrat pierderi de 66 milioane de lei după primele 4 luni ale anului, cu 30 de milioane de lei mai puţin faţă de suma prognozată în planul de management, potrivit unui comunicat al companiei. Planul de management, aprobat de Consiliul de Administraţie în luna martie, prevede pierderi de 143 milioane lei în acest an, de 18 milioane lei în 2014, urmând ca în 2015 şi 2016 compania să realizeze profit de 92 milioane lei, respectiv 173 milioane lei.

„Rezultatele financiare provizorii arată că am reuşit să reducem pierderile estimate. Vorbim de o îmbunătăţire cu 6% a rezultatelor financiare ale lunii aprilie faţă de cele prognozate în Planul de Management şi cu 15% faţă de bugetul anual. În mod cumulat, pe primele 4 luni, am reuşit să limităm pierderile la 66 milioane lei, cu 30 milioane lei mai puţin decât ceea ce a fost prognozat în planul de management. În primele 4 luni ale anului 2013, pierderile financiare au fost reduse cu 36 milioane lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă o îmbunătăţire a rezultatelor cu 35%. În plus, rezultatele bune ale vânzărilor şi prognoza de venituri pe luna mai sunt alţi indicatori care ne încurajează să credem că suntem pe un drum bun şi construim o bază solidă pentru îndeplinirea planului de management şi trecerea pe profit, mai curând decât a fost prognozat”, declară, în comunicat, Christian Heinzmann, director executiv TAROM.

După primele 3 luni, pierderi TAROM s-au cifrat la 49 milioane lei, în scădere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi sub cele bugetate, de 78 milioane lei.

Compania a încheiat anul trecut cu o pierdere preliminară şi neauditată de 236 milioane lei.

În baza planului de management, TAROM a iniţiat în martie un program de retragere voluntară a personalului, vizând reducerea personalului cu 10% până la finele anului.

Compania urmăreşte de asemenea o creştere a numărului de pasageri transportaţi cu 100.000 pe an, de la 2,3 milioane în acest an la 2,6 milioane în 2016, şi o majorare a gradului de încărcare a aeronavelor, de la 68% în acest an la 75% în 2016. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.