Transportul subvenționat al elevilor, „ping-pong” între ministere

Consiliul Național al Elevilor (CNE), împreună cu Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) – membră a Patronatului Național Român -, vor prezenta, în 21 august, „care sunt soluțiile sustenabile prin care elevii pot beneficia de transport la un cost care să garanteze scăderea procentajului raportat abandonului școlar precum și creșterea gradului de siguranță și securitate a transportului către și de la unitățile de învățământ”. 

Reprezentanții conducerilor CNE și FORT vor arăta, în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc, începând cu ora 10.00, în sala de conferințe a Hotelului Ambasador din București, contextul legislativ și operational referitor la modul de acordare a reducerilor pentru transport in cazul elevilor ce nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu.

În cadrul evenimentului, toți cei prezenți vor fi informați cu privire la cauzele care au dat naștere situației actuale, care este motivul real pentru care nici până în prezent contextul legislativ nu a reusit să imbunătățească nimic, respectiv de ce congestia traficului are legătură directă cu transportul elevilor”, precizează FORT, într-un comunicat transmis redacției.

Amintim că, prin OUG 51/25.06.2019, Guvernul Dăncilă a eliminat din sfera serviciilor publice transportul rutier județean de persoane, contra cost.

În 7 august, Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională OUG 51/2019, considerând, printre altele, că „prin eliminarea expresă a transportului rutier de persoane din sfera serviciilor publice ale statului, O.U.G. 51/2019 afectează satisfacerea nevoilor comunitare ale cetățenilor săi, cu implicații grave în sfera protecției drepturilor unor categorii vulnerabile: elevi, studenți, persoane cu dizabilități și pensionari, dar și a tuturor categoriilor de cetățeni din comunitățile izolate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.